Ana içeriğe atla

THROMBASE ROUSSEL THROMBİN SOLVANT, İLAÇ KUTUSU


THROMBASE ROUSSEL  THROMBİN SOLVANT, İLAÇ KUTUSU

Fransız malı

Made in France     

11*12*2 cm boyutlarında karton kutudur. Kutunun kapağında Roussel logosu eşliğinde Principe Actif De La Coagulation Sanguine (Kan pıhtılaşmasının aktif prensibi), Thrombase Roussel Thrombine Solvant, Les Laboratoires Roussel,  İnstitüt de Serotherapi Hemopoietique (Kan Yapıcı Serum Tedavi Enstitüsü) Paris yazılıdır. Kapağın yanlarında kullanım yerleri, kullanım klavuzu, formülü ve ürünün adı yer almaktadır. Kutunun arkasında yapıştırılmış iki adet etikette reçete ile satıldığı, İstanbul’da perakende satış fiyatının 405 kuruş olduğu, firmanın Türkiye Umumivekilinin Türkfarma Ecza ve Tıbbi Malzeme Deposu olduğu ve adresi yazılmıştır. Kutu içerisinde 2 adet kuru toz ihtiva eden ampul ve 2 adet sulandırıcı bulunmaktadır. Kutu 1970 li yıllara aittir.                                                                            

Laboratoire Roussel,  Gaston Roussel tarafından 1909 yılında atların kanından elde edilen bir serumun “Hemostyl”anemiye karşı kullanılmasından sonra 1920 de kurulmuştur. Bu serum, Birinci Dünya Savaşı sırasında cepheden dönen birçok kişiyi tedavi etmek ve iyileştirmek için kullanılmıştır. İçilebilir ampuller şeklindedir ve anemi, tüberküloz ve kanaması olan kişilere güç ve direnci yeniden kazandırmaya yardımcı olan hemostatik ve hemopoietik özellikleri varmış. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, Gaston Roussel, veteriner meslektaşları Albert Caldairon ve Alfred Lindeboom ile güçlerini birleştirerek 3 Ağustos 1920 de Hemopoetik Serotherapy Enstitüsü (ISH) nü oluşturmuşlar. 1927 de sentetik madde üretimi için Fransız Labratuarları Kimya Tesisi (Uclaf)’ı Romainville’de kurmuşlardır. 1936 da Sentetik olarak ürettikleri Rubiazol ilk Sülfonamidlerdendir ve enfeksiyona karşı tedavi edici ilaçların endüstriyel olarak elde edilen ilk preparatıdır. 1952 de Uclaf, ISH ve 1947 de Marshall planı çerçevesinde kurulmuş olan Fransız Penisilin Şirketi (Sofrapen) bir araya gelerek Roussel-Uclaf oluşturulmuştur. Roussel-Uclaf Fransız ilaç endüstrisinin bir amiral gemisi olmuştur. 1968'de Jean-Claude Roussel, yeniliklerini, üretimini ve çeşitlendirmesini finanse etmek için holding şirketi Compagnie Financière Chimio'nun amiral gemisini önde gelen Alman ilaç grubu Hoechst'e açmıştır ve bu da siyasi güçler tarafından kınamasına neden olmuştur. 1972 de Jean Claude Russel’in ekibinin bir bölümü ile birlikte helikopter kazasında ölümünden sonra Jacques Machizaud 1981e kadar şirketi devralmıştır. Hoechst, Aralık 1996'da başarılı bir şekilde bir devralma teklifi başlatmıştır. Hoechst-Marion-Roussel (HMR) dünyanın en büyük dördüncü ilaç grubu olmuştur. 2004 te Sanofi’ye katılmıştır. 1980 lerde geliştirdiği ve pazarladığı Kürtaj hapı RU 486 nedeniyle özellikle muhafazakar çevrelerin tepkilerini çekmiştir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU

  ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU İran Malı Made in Iran Çay kutusu 10,5*13,5*12,5 cm boyutlarındadır.         Kapağında çay toplayan erkek işçi, yanlarında ise çay toplayan  kadın işçi resimleri olan, şah     dönemi  bayrağına ait aslan güneş ve taç armalı kutu. Aslan ve güneş simgesi gücü ve devamlılığı simgelemektedir. Kılıç zülfikara atıfta bulunmaktadır.

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr, TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU Alman malı Made in Germany      21,5*15*5cm boyutlarındadır. Kutunun kapağında kardan adam ile oynayan çocukların resmi ve ürünün adı Toffifee yazısı bulunmaktadır. Kutunun ön ve arka yüzünde fındıklı ürünün görseli ve Toffifee yazısı,  yanlarında ise ürünün adı Toffifee vardır. Altında ürünün adı olarak Toffifee, nugat ve çikolata ile karamelli kavrulmuş fındık, ürün görseli, ürünün içeriği, garanti yazısı, ithal eden Levpa Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin etiketi, 400 gram olduğu yazıları bulunmaktadır. Kutu yakın zamana aittir.                                                                                                                                                            1903'te August Storck, Werther’de şekerleme fabrikasını kurmuş ve sadece üç çalışanı ve bir tava kazanıyla başlamıştır. Üretimini kişisel olarak dolaşıp pazarlamıştır.İkinci Dünya Savaşı sonrasında yeniden

LADA NARODNİ PODNİK, TENEKE MALZEME KUTUSU

LADA NARODNİ PODNİK,  TENEKE MALZEME KUTUSU Çekoslavak malı Made in Czechoslovakia        15*7,5*4,5 cm boyutlarındadır. Yeşil renkli kutunun kapağında şirketin arması bulunmaktadır ve Lada Narodni Podnik (Ulusal Şirket), Made in Czechoslovakia yazılıdır. Kutu 1960 lara aittir.                                                                                    Lada Ulusal Şirket’i Çekoslavakya Sobeslav’da 1 Eylül 1919 da kurulmuştur. İkinci Dünya Savaşı sonrasında şirket büyümüş ve 1954 te Çekoslavakya’nın en büyük dikiş makinası fabrikası olmuştur. İlk zigzag makinanın üretimini gerçekleştirmiştir. 1960 larda fabrika 100.000 dikiş makinası üretmiştir. 1965 te Elitex ile birleşip bağımsızlığını kaybetmiştir ve 1972 de hükümet dikiş makinası üretimine son vermiştir. Bir dikiş makinesi fabrikası kurma fikri, Avusturya-Macaristan monarşisinin çöküşünden hemen sonra ortaya çıkmıştır. Savaştan önce Avusturya'nın başkentinde geçimini sağlayan birçok Çek, 1918'den sonra geri dönm