Ana içeriğe atla

GUBOR HONİG-FENCHEL (Bal-Rezene) BONBONS 125 gr, TENEKE İLAÇ KUTUSU

GUBOR HONİG-FENCHEL (Bal-Rezene) BONBONS 125 gr,  TENEKE İLAÇ KUTUSU

Alman malı

Made in Germany    

9 cm çapında ve 3,2 cm yüksekliğinde silindirik kutudur. Kutunun kapağında ürünün adı Gubor Honig-Fenchel Bonbons olarak Bal ve Rezene çiçekleri görseli eşliğinde sunulmuştur. Kapağın kenarında ürünün adı, ağırlığı, içindekiler ve üretici olarak Gubor Schokoladenfabrik GmbH Müllheim Schwarzwald adresi bulunmaktadır. Altında fiyat etiketi bulunmaktadır. 2002 yılından önce tüketilmesi gerektiği yazılıdır. Kutu 1990 lı yıllara  aittir.                                                                                      

Gubor Çikolata GmbH çikolata ürünleri üreticisidir. Mavi ambalaj tasarımları ticari markalarından biridir. Gubor, diğer şeylerin yanı sıra Alkolle doldurulmuş pralinler ve "gümüş ceviz çikolata" üretir. Gottfried Uebersax (1915-1990)  İsviçre’de Oberönz içinde İsviçre çikolata ürünleri imalatı için 1939 da start  vermiştir. Başlangıçta, eğitimli şekerlemeci, pralinleri elle yapıyormuş. Teslimatlar römorklu bisikletle yapılmıştır. 1940'tan itibaren çikolata fabrikası, G ottfried Uebersax, Ober kelimelerinin münferit harflerinden türetilen "Gubor" adını verdiği ciddi bir teşebbüs haline gelmiştir. 1942'de ilk üretim tesisi yangında tahrip edilmiştir. Şirket daha sonra geçici olarak yakınlardaki Herzogenbuchsee'de bağımsız bir garaja taşınmıştır. Savaşın sona ermesinden ve ardından gelen ekonomik patlamadan sonra, İsviçre'nin Langenthal kentinde, Oberönz'ün kurulduğu yerin çok yakınında bir fabrika inşaatına başlanmıştır. Uebersax, tamamlanan üretim tesisinde 1947'den itibaren ürünlerinin hammaddesi olan çikolatayı üretmeye başlamıştır. 1950'lerde ilk olarak saf çikolata ile şekersiz kabuğu kapatmayı başarmıştır. Şirket genişlemiş ve 1953'te Alman pazarını "fethetmeye" başlamıştır. Übersax, kuzeni Hugo Uebersax ile birlikte Breisgau'daki (Kara Orman) Untermünstertal'da bir şube kurmuştur.1965 yılında Gubor şirketi 25. yılını kutlamıştır. Langenthal (CH) ve Untermünstertal'daki iki üretim tesisinde, çikolata spesiyalitelerinin üretiminde 600'ün üzerinde çalışan yer almıştır. Eski şirket kurucusu Gottfried Uebersax, 1990 yılında 74 yaşında ölmüştür. 1968 yılında Kara Orman'da Gubor çikolata fabrikası Bahlsen olmuştur. 1971'de Lindt & Sprüngli, Langenthal'daki İsviçre lokasyonunu satın almış ve üretimi devralmıştır. Gubor böylece geçici olarak tamamen Alman bir markası haline gelmiştir. 1973 yılında, Freiburg yakınlarındaki Müllheim'da başka bir şirket lokasyonu açılmıştır. 2008 yılında kardeşi ile birlikte Gubor marka haklarını devralan Oliver Cersovsky, 1982 yılından itibaren, Müllheim ve Untermünstertal'daki Gubor fabrikalarında şekerleme teknolojisi uzmanı olarak bulunmuştur. 1991'de, dünyanın en büyük çikolata üreticisi olan ABD çikolata devi Hershey’s şirketi devralmış ve 1997'de Finnish Leaf Group'a (o zamanlar Huhtamaki'nin bir yan kuruluşu ) satmıştır. 1999'da Stollwerck şirket, Müllheim ve Untermünstertal'daki fabrikalarla Gubor markasını devralmış ve 2002 yılında markanın sahibi olan Belçikalı Barry Callebaut’a satmıştır. 2003 yılında Barry Callebaut, Müllheim ve Untermünstertal'daki iki Baden üretim tesisini kapatmış ve üretimi tamamen şirketin Norderstedt'teki bir şubesine taşımıştır. 2005 yılında Genuport Trade marka ve dağıtım haklarını Gubor'dan devralmıştır. Kuzey Almanya'da Norderstedt'te üretime devam edilmiştir. 2007 yılı sonunda Gubor ürünlerinin üretimi durdurulmuştur. Ticari marka hakları Barry Callebaut'a geri dönmüştür.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU

  ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU İran Malı Made in Iran Çay kutusu 10,5*13,5*12,5 cm boyutlarındadır.         Kapağında çay toplayan erkek işçi, yanlarında ise çay toplayan  kadın işçi resimleri olan, şah     dönemi  bayrağına ait aslan güneş ve taç armalı kutu. Aslan ve güneş simgesi gücü ve devamlılığı simgelemektedir. Kılıç zülfikara atıfta bulunmaktadır.

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr, TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU Alman malı Made in Germany      21,5*15*5cm boyutlarındadır. Kutunun kapağında kardan adam ile oynayan çocukların resmi ve ürünün adı Toffifee yazısı bulunmaktadır. Kutunun ön ve arka yüzünde fındıklı ürünün görseli ve Toffifee yazısı,  yanlarında ise ürünün adı Toffifee vardır. Altında ürünün adı olarak Toffifee, nugat ve çikolata ile karamelli kavrulmuş fındık, ürün görseli, ürünün içeriği, garanti yazısı, ithal eden Levpa Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin etiketi, 400 gram olduğu yazıları bulunmaktadır. Kutu yakın zamana aittir.                                                                                                                                                            1903'te August Storck, Werther’de şekerleme fabrikasını kurmuş ve sadece üç çalışanı ve bir tava kazanıyla başlamıştır. Üretimini kişisel olarak dolaşıp pazarlamıştır.İkinci Dünya Savaşı sonrasında yeniden

LADA NARODNİ PODNİK, TENEKE MALZEME KUTUSU

LADA NARODNİ PODNİK,  TENEKE MALZEME KUTUSU Çekoslavak malı Made in Czechoslovakia        15*7,5*4,5 cm boyutlarındadır. Yeşil renkli kutunun kapağında şirketin arması bulunmaktadır ve Lada Narodni Podnik (Ulusal Şirket), Made in Czechoslovakia yazılıdır. Kutu 1960 lara aittir.                                                                                    Lada Ulusal Şirket’i Çekoslavakya Sobeslav’da 1 Eylül 1919 da kurulmuştur. İkinci Dünya Savaşı sonrasında şirket büyümüş ve 1954 te Çekoslavakya’nın en büyük dikiş makinası fabrikası olmuştur. İlk zigzag makinanın üretimini gerçekleştirmiştir. 1960 larda fabrika 100.000 dikiş makinası üretmiştir. 1965 te Elitex ile birleşip bağımsızlığını kaybetmiştir ve 1972 de hükümet dikiş makinası üretimine son vermiştir. Bir dikiş makinesi fabrikası kurma fikri, Avusturya-Macaristan monarşisinin çöküşünden hemen sonra ortaya çıkmıştır. Savaştan önce Avusturya'nın başkentinde geçimini sağlayan birçok Çek, 1918'den sonra geri dönm