Ana içeriğe atla

RİCOLA KRAUTERPASTİLLEN HOLUNDERBLÜTEN(Mürver çiçeği ), TENEKE İLAÇ KUTUSU

RİCOLA KRAUTERPASTİLLEN HOLUNDERBLÜTEN(Mürver çiçeği ), TENEKE İLAÇ KUTUSU 

Alman malı

Made in Germany    

6*9,5*2 cm boyutlarındadır. Kutunun kapağında Mürver çiçeği ve otlak görseli eşliğinde ürün adı Ricola Krauterpastillen (Bitkisel) olarak sunulmuştur. Balsam für Stimme und Hals (Ses ve boyun için merhem) yazısı vardır. Şeker olmadığı kaydedilmiştir. Arkasında ürün adı, içeriği, kalori miktarları ve üretim yeri yazılıdır. Korunmuş bir Ricola tarifine göre İsviçre'de yapılmıştır ibaresi mevcuttur. Kutu 1990 lı yıllara aittir.                                                                                                                                                    

Fırıncı ve şekerlemeci Emil Richterich, 1930'da memleketi Laufen'de Richterich & Compagnie şekerleme işletmesini kurmuştur. Emil Richterich, zamanının çoğunu bitkilerin iyileştirici özelliklerini araştırmak ve kendi karışımlarını denemekle geçirmiş, 1940'ta 13 bitkinin karışımının icadı gerçekleşmiştir. Böylece, kendine özgü kare şekli ile Ricola orijinal bitki damlası doğmuştur. Emil Richterich'in neredeyse hiç değişmemiş tarifi, bugün hala tüm Ricola bitki damlalarının temelini oluşturmaktadır. 1948'de Emil Richterich, şirketinin adını değiştirmeyi seçmiştir. Ricola" adını yaratmıştır. Ricola, şeker ihraç eden ilk İsviçre şirketlerinden birisidir. Stuttgart merkezli bir ticaret ortağının, Ricola'nın ambalajının "tohum torbası gibi göründüğü" ve bu nedenle satılmasının imkansız olduğu görüşüne bağlı olarak, ürünü Alman pazarına sunma çabaları neredeyse gerçekleşmiyorken, şirket 50.000 torba sipariş etmiştir. Ricola, ilk yılında Almanya'da bir milyon «tohum torbası» satmıştır. «Otlara ihtiyacımız var!» 1980'lerin başında Ricola, İsviçre'nin her yerine bu tür ilanlar vermeye başlamış ve belediye başkanları ve okullarla temasa geçmiştir. Çünkü Ricola'nın ürünlerinde kullanılan en önemli hammaddelerin tedarikini tehdit eden Laufen vadisinde artık talebi karşılayacak kadar otlak kalmamıştı. Bu farkındalık Ricola'nın İsviçre'de sistematik bitki yetiştirme çağını başlatarak İsviçreli çiftçilerle çalışmaya başlamasına yol açmıştır. «Riicolaa!» Şarkı söyleme reklamı ilk kez 1993 yılında İsviçre ve Almanya'da televizyonda gösterilmiş ve radyoda yayınlanmıştır. Bu, marka bilinirliğinde büyük bir artışa yol açmış ve Ricola nihayetinde «Riicolaa!» yı diğer ülkelere de tanıtmaya karar vermiştir. İkonik çağrı, o zamandan beri her Ricola reklamının bir parçasıdır artık. Otlarımız için yeni bir yuva: Laufen vadisinden elde edilen kil ve toprak kullanılarak inşa edilen Ricola Herb Center, 2014 yılında açılmıştır ve bitkilerimizin işlenmesi ve depolanması için merkezi tesis olarak hizmet vermektedir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU

  ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU İran Malı Made in Iran Çay kutusu 10,5*13,5*12,5 cm boyutlarındadır.         Kapağında çay toplayan erkek işçi, yanlarında ise çay toplayan  kadın işçi resimleri olan, şah     dönemi  bayrağına ait aslan güneş ve taç armalı kutu. Aslan ve güneş simgesi gücü ve devamlılığı simgelemektedir. Kılıç zülfikara atıfta bulunmaktadır.

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr, TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU Alman malı Made in Germany      21,5*15*5cm boyutlarındadır. Kutunun kapağında kardan adam ile oynayan çocukların resmi ve ürünün adı Toffifee yazısı bulunmaktadır. Kutunun ön ve arka yüzünde fındıklı ürünün görseli ve Toffifee yazısı,  yanlarında ise ürünün adı Toffifee vardır. Altında ürünün adı olarak Toffifee, nugat ve çikolata ile karamelli kavrulmuş fındık, ürün görseli, ürünün içeriği, garanti yazısı, ithal eden Levpa Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin etiketi, 400 gram olduğu yazıları bulunmaktadır. Kutu yakın zamana aittir.                                                                                                                                                            1903'te August Storck, Werther’de şekerleme fabrikasını kurmuş ve sadece üç çalışanı ve bir tava kazanıyla başlamıştır. Üretimini kişisel olarak dolaşıp pazarlamıştır.İkinci Dünya Savaşı sonrasında yeniden

LADA NARODNİ PODNİK, TENEKE MALZEME KUTUSU

LADA NARODNİ PODNİK,  TENEKE MALZEME KUTUSU Çekoslavak malı Made in Czechoslovakia        15*7,5*4,5 cm boyutlarındadır. Yeşil renkli kutunun kapağında şirketin arması bulunmaktadır ve Lada Narodni Podnik (Ulusal Şirket), Made in Czechoslovakia yazılıdır. Kutu 1960 lara aittir.                                                                                    Lada Ulusal Şirket’i Çekoslavakya Sobeslav’da 1 Eylül 1919 da kurulmuştur. İkinci Dünya Savaşı sonrasında şirket büyümüş ve 1954 te Çekoslavakya’nın en büyük dikiş makinası fabrikası olmuştur. İlk zigzag makinanın üretimini gerçekleştirmiştir. 1960 larda fabrika 100.000 dikiş makinası üretmiştir. 1965 te Elitex ile birleşip bağımsızlığını kaybetmiştir ve 1972 de hükümet dikiş makinası üretimine son vermiştir. Bir dikiş makinesi fabrikası kurma fikri, Avusturya-Macaristan monarşisinin çöküşünden hemen sonra ortaya çıkmıştır. Savaştan önce Avusturya'nın başkentinde geçimini sağlayan birçok Çek, 1918'den sonra geri dönm