Ana içeriğe atla

SMİTH KENDON WİLD BERRY(Yabani çilek) FLAVOUR 200 gr, TENEKE İLAÇ KUTUSU


SMİTH KENDON WİLD BERRY(Yabani çilek) FLAVOUR 200 gr, TENEKE İLAÇ KUTUSU

İngiliz malı

Made in England     

9,7 cm çapında ve3,8 cm yüksekliğinde silindirik kutudur. Kutunun kapağında ürünün adı Smith Kendon Wild Berry Flavour Original Travel Sweets olarak yaban çileği, dağ çileği görseli eşliğinde sunulmuştur. 200 gram olduğu belirtilmiştir. Kapağın yanında ürünün içindekiler farklı dillerden yazılmıştır. Kutunun kenarında şirketin logosu, 1780 den beri Smith Kendon’un Orijinal seyahat tatlıları ürettiği ve bunu 200 yıldan beri yaptığı, üreticinin Smith Kendon İngiltere olduğu belirtilmiştir. Altında ürün ile ilgili farklı ülke isimleri, kalori değeri ve 1995 ten önce tüketilmesi gerektiği yazılıdır. Kutu 1990 lı yıllara aittir.                                                                                                                                      

Smith Kendon Ltd'nin kökenleri, William Smith'in Londra'daki Fell Street'te şekerleme üreten bir işletme kurduğu 1780 yılına kadar uzanmaktadır. Londra şirketinin (Smith & Company)  kurucusu olan Smith Kendon, pastil tarifini 1781'de bulmuştur. Smith and Company, 1800'lerin ortalarında popüler bir şekerleme şirketi olan Callard & Bowser tarafından devralınmıştır. 1860'larda Fell Street alanını yok eden bir yangının ardından 128-132 Borough High Street, Southwark'a taşınmış ve burada 1974'e kadar kalmıştır. Samuel Smith, firmanın ürünlerini karakter olarak daha tıbbi hale getirdi. Kısa bir süre için İtalya'nın Messina şehrinde meyankökü üreten bir fabrika işletildi, ancak bu fabrika 1914'te evde baharat ve reçel üretimi ile birlikte sona ermişti. İkinci Dünya Savaşı sırasında Silahlı Kuvvetlerle yapılan sözleşmeler, işleri ve 'Altoids' gibi ürünleri sürdürmüştür. 1948'de Smith and Co.,Smith Kendon Ltd. adı altında bir limited şirket haline gelmiştir. Ek ad, iki Smith kardeşin adı olan 'Ken' ve 'Don'un bir karışımıydı. 1974 yılında firma Borough High Street'ten Bridgend, Glamorgan'a taşınmıştır. Aynı yıl Smith Kendon'a Kraliçe'nin Endüstri Ödülü verilmiştir. Şirket şu anda bir Amerikan firması olan Beatrice Foods'a ait, ancak ürünler hala geleneksel Smith Kendon adı altında satın alınabiliyor.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU

  ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU İran Malı Made in Iran Çay kutusu 10,5*13,5*12,5 cm boyutlarındadır.         Kapağında çay toplayan erkek işçi, yanlarında ise çay toplayan  kadın işçi resimleri olan, şah     dönemi  bayrağına ait aslan güneş ve taç armalı kutu. Aslan ve güneş simgesi gücü ve devamlılığı simgelemektedir. Kılıç zülfikara atıfta bulunmaktadır.

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr, TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU Alman malı Made in Germany      21,5*15*5cm boyutlarındadır. Kutunun kapağında kardan adam ile oynayan çocukların resmi ve ürünün adı Toffifee yazısı bulunmaktadır. Kutunun ön ve arka yüzünde fındıklı ürünün görseli ve Toffifee yazısı,  yanlarında ise ürünün adı Toffifee vardır. Altında ürünün adı olarak Toffifee, nugat ve çikolata ile karamelli kavrulmuş fındık, ürün görseli, ürünün içeriği, garanti yazısı, ithal eden Levpa Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin etiketi, 400 gram olduğu yazıları bulunmaktadır. Kutu yakın zamana aittir.                                                                                                                                                            1903'te August Storck, Werther’de şekerleme fabrikasını kurmuş ve sadece üç çalışanı ve bir tava kazanıyla başlamıştır. Üretimini kişisel olarak dolaşıp pazarlamıştır.İkinci Dünya Savaşı sonrasında yeniden

LADA NARODNİ PODNİK, TENEKE MALZEME KUTUSU

LADA NARODNİ PODNİK,  TENEKE MALZEME KUTUSU Çekoslavak malı Made in Czechoslovakia        15*7,5*4,5 cm boyutlarındadır. Yeşil renkli kutunun kapağında şirketin arması bulunmaktadır ve Lada Narodni Podnik (Ulusal Şirket), Made in Czechoslovakia yazılıdır. Kutu 1960 lara aittir.                                                                                    Lada Ulusal Şirket’i Çekoslavakya Sobeslav’da 1 Eylül 1919 da kurulmuştur. İkinci Dünya Savaşı sonrasında şirket büyümüş ve 1954 te Çekoslavakya’nın en büyük dikiş makinası fabrikası olmuştur. İlk zigzag makinanın üretimini gerçekleştirmiştir. 1960 larda fabrika 100.000 dikiş makinası üretmiştir. 1965 te Elitex ile birleşip bağımsızlığını kaybetmiştir ve 1972 de hükümet dikiş makinası üretimine son vermiştir. Bir dikiş makinesi fabrikası kurma fikri, Avusturya-Macaristan monarşisinin çöküşünden hemen sonra ortaya çıkmıştır. Savaştan önce Avusturya'nın başkentinde geçimini sağlayan birçok Çek, 1918'den sonra geri dönm