Ana içeriğe atla

PULMOLL HUSTEN BONBONS (Naneli Öksürük Pastili), TENEKE İLAÇ KUTUSU

PULMOLL HUSTEN BONBONS  (Naneli Öksürük Pastili), TENEKE İLAÇ KUTUSU

Alman malı

Made in Germany    

7,5 cm çapında ve 2,5 cm yüksekliğinde silindirik kutudur. Kutunun kapağında nane görseli eşliğinde Pulmoll Hustenbonbons, yeni tarif, özgürleşmiş ve tazelenmiş, şekersiz, nane, nane aroması ve vitamin C yazılıdır. Kapağın yanında iyi hissettirir, tadı güzel ve nane aromalı Vitamin C yazılıdır. Arkasında ürünün içeriği, kullanımı, uyarılar ve üretici firma Milupa GmbH & Co. KG 61379 Friedrichsdorf in Marken Lizens Von Sanofi SA Paris yazılmaktadır. Kutu 1990 lı yıllara aittir.           

Sanofi SA çokuluslu bir Fransız ilaç firmasıdır. Merkezi Fransa Paris’tir. 2013 itibariyle reçeteli satışta dünya beşincisidir. Başlangıçta şirket 1973'te kurulmuş ve 1999'da Sanofi-Synthélabo'yu oluşturmak için Synthélabo ile birleşmiştir. 2004 yılında Sanofi-Synthélabo, Aventis ile birleşmiş ve her biri daha önceki birkaç birleşmenin ürünü olan Sanofi-Aventis olarak yeniden adlandırılmıştır. Adını Mayıs 2011'de Sanofi olarak değiştiriştir. Şirket, Euro Stoxx 50 borsa endeksinin bir bileşenidir. Sanofi, ilaç ilaçlarının araştırma ve geliştirme, üretim ve pazarlamasını esas olarak reçeteli pazarlarda yürütür, ancak firma aynı zamanda reçetesiz ilaçlar da geliştirmektedir. Şirket yedi ana tedavi alanını kapsamaktadır: kardiyovasküler, merkezi sinir sistemi, diyabet, dahili tıp, onkoloji, tromboz ve aşılar (yan kuruluşu Sanofi Pasteur aracılığıyla dünyanın en büyük ikincisi üreticisidir ). 2017 yılında, Sanofi'nin dang humması aşısı Dengvaxia, bazı aşılanmış küçük çocukların daha fazla şiddetli dang humması vakasına sahip olmasına neden olduğu için tartışmalara yol açmıştır. New York Times, bu yeni aşı tamamen güvenli olmadığı gerçeğine rağmen Sanofi’nin saldırgan reklam kampanyası için eleştiride bulunmuştur.                                                                                                                                  

 Milupa 1921 yılında Friedrichsdorf’ta kurulmuştur.  Milupa'nın ürün yelpazesinde biberon süt formülü (ör. Aptamil, Milumil ), yulaf lapası,  prematüre bebekler ve özel beslenme ihtiyaçları olan çocuklar için özel mamalar ve hamile kadınlar için ürünler bulunmaktadır. 1921'de Emil Pauly, fırıncı Robert Lauer ile birlikte bir şirket kurmuştur. Friedrichsdorf Gevrek ve Besin Fabrikası Pauly GmbH.  1902'de Robert Lauer, bugünkü Bahnstrasse'deki Neugasse'deki mülküne iki fırın ve bir fırın inşa ettirmiştir. Peksimetlerin yanı sıra bisküvi, çikolata ve şekerli ürünlerin de üretildiği yeni bir fabrika binası inşa edilmiştir. Milupa adı Emil Pauly’nin isminden esinlenmiştir. 1927'den 1930'a kadar, özellikle çikolata ürünleri Milupa adı altında üretilmiştir. Sabit peksimetlere ek olarak artık bebek mamasına gittikçe daha fazla yönelmişlerdir. Amaç, kolayca bulunabilen hazır yiyecekler sunmakmış. Bu bebek maması kepekli tabanı, ticarette Paulys Nährspeise adı altında gelmiştir. Yememek değil, beslemek onun yeni sloganıymış. Pulmoll öksürük damlası, 1946'da Fransız eczacı Jacques Lafarge tarafından icat edilmiştir. Pulmoll marka Latince kelime türetilmiştir ”pulmones” anlamı akciğerler. Küçük şekerler Fransa'da büyük bir başarı elde etmiş ve icatlarından sadece on yıl sonra, Laboratoires Lafarge yılda 10 milyon kutu üretiyormuş. 1956'da Pulmoll Classic, Alman pazarında piyasaya sürülmüştür ve yalnızca eczanelerde satılmıştır. Pulmoll, Temmuz 1999'a kadar Sanofi SA Paris'in tescilli ticari markasıymış ve 2003 ortasına kadar Numico'ya aitmiş. Almanya'da, Pulmoll Milupa AG Friedrichsdorf tarafından Sanofi lisansı ile üretilmiştir. Temmuz 2003'te Hamburg'dan Zertus, Pulmoll markasını devralmıştır. Yan kuruluşu Kalfany Süße Werbung GmbH & Co. KG, konserve tatlıların önde gelen üreticilerinden birisiymiş. Pulmoll öksürük ve boğaz pastillerinin üretiminden Kalfany Süße Werbung sorumluyken, pazarlama ve satış Taunusstein'dan kardeş şirket Importhaus Wilms / Impuls GmbH & Co. KG tarafından gerçekleştiriliyormuş. Pulmoll şekerleri artık eczaneler ve perakendeciler tarafından da satılan on bir çeşittir. Pulmoll Classic çeşidi hala bir klasik olarak kabul edilmektedir. Pulmoll Soft ile Classic ve Kirsch + Vitamin C versiyonlarında yenilikçi, yumuşak çiğneme pastilleri Eylül 2007'den beri mevcuttur.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU

  ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU İran Malı Made in Iran Çay kutusu 10,5*13,5*12,5 cm boyutlarındadır.         Kapağında çay toplayan erkek işçi, yanlarında ise çay toplayan  kadın işçi resimleri olan, şah     dönemi  bayrağına ait aslan güneş ve taç armalı kutu. Aslan ve güneş simgesi gücü ve devamlılığı simgelemektedir. Kılıç zülfikara atıfta bulunmaktadır.

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr, TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU Alman malı Made in Germany      21,5*15*5cm boyutlarındadır. Kutunun kapağında kardan adam ile oynayan çocukların resmi ve ürünün adı Toffifee yazısı bulunmaktadır. Kutunun ön ve arka yüzünde fındıklı ürünün görseli ve Toffifee yazısı,  yanlarında ise ürünün adı Toffifee vardır. Altında ürünün adı olarak Toffifee, nugat ve çikolata ile karamelli kavrulmuş fındık, ürün görseli, ürünün içeriği, garanti yazısı, ithal eden Levpa Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin etiketi, 400 gram olduğu yazıları bulunmaktadır. Kutu yakın zamana aittir.                                                                                                                                                            1903'te August Storck, Werther’de şekerleme fabrikasını kurmuş ve sadece üç çalışanı ve bir tava kazanıyla başlamıştır. Üretimini kişisel olarak dolaşıp pazarlamıştır.İkinci Dünya Savaşı sonrasında yeniden

LADA NARODNİ PODNİK, TENEKE MALZEME KUTUSU

LADA NARODNİ PODNİK,  TENEKE MALZEME KUTUSU Çekoslavak malı Made in Czechoslovakia        15*7,5*4,5 cm boyutlarındadır. Yeşil renkli kutunun kapağında şirketin arması bulunmaktadır ve Lada Narodni Podnik (Ulusal Şirket), Made in Czechoslovakia yazılıdır. Kutu 1960 lara aittir.                                                                                    Lada Ulusal Şirket’i Çekoslavakya Sobeslav’da 1 Eylül 1919 da kurulmuştur. İkinci Dünya Savaşı sonrasında şirket büyümüş ve 1954 te Çekoslavakya’nın en büyük dikiş makinası fabrikası olmuştur. İlk zigzag makinanın üretimini gerçekleştirmiştir. 1960 larda fabrika 100.000 dikiş makinası üretmiştir. 1965 te Elitex ile birleşip bağımsızlığını kaybetmiştir ve 1972 de hükümet dikiş makinası üretimine son vermiştir. Bir dikiş makinesi fabrikası kurma fikri, Avusturya-Macaristan monarşisinin çöküşünden hemen sonra ortaya çıkmıştır. Savaştan önce Avusturya'nın başkentinde geçimini sağlayan birçok Çek, 1918'den sonra geri dönm