Ana içeriğe atla

PASTİLLES VALDA ANTİSEPTİQUES CALMANTES BALSAMİQUES, TENEKE İLAÇ KUTUSU


PASTİLLES VALDA ANTİSEPTİQUES CALMANTES BALSAMİQUES,

TENEKE İLAÇ KUTUSU

Fransız malı

Made in France    

7 cm çapında ve 2,7 cm yüksekliğinde silindirik kutudur. Kutunun kapağında ürünün adı Pastilles Valda Antiseptiques Calmantes Balsamiques, kullanıldığı hastalıklarve firmanın adresi yazılıdır. Kutunun yanında olması gereken kağıt band hasar görmüş ve yok olmuştur. Arka yüzünde pastilin içindekiler ve kullanıldığı hastalıklar açıklanmaktadır. ” Boğaz ağrınız varsa, üşüdüyseniz, öksürüğünüz varsa Pastilles Valda alın” önerisi mevcuttur. Kutu 1970 li yıllara aittir.                                                 

Valda (veya yaygın adı ile Valda pastil ) bir şekerdir. Boğaz tahrişini kesmek için, Omega Pharma adlı Belçikalı grup tarafından pazarlanan Parafarmötik ilaçtır. Pastil, Eczacı Henri-Edmond Canonne tarafından Paris'teki 49 rue Réaumur'daki dispanserinde 26 Eylül 1900 de Seine'nin ticari sicilinde tescillenmiştir. Pazarlama 1903'te başlamıştır.105 gramlık bir kutu 1,5 frank fiyatla satışa sunulmuştur. İlk reklam kampanyasında Doctor Valda karakteri, Georges Grellet tarafından canlandırılmıştır. "Valda" işaretinin kökeni, Latince kökenli valetudo ("sağlık")  ve cesaret ("vermek" fiili)kelimelerinin kısaltmalarından oluşmuştur. 2012 yılında bir milyon kutu Valda pastili satılmıştır. Bu başarıya rağmen lisansa sahip olan GlaxoSmithKline, Belçikalı Omega Pharma ( Perrigo Holding ) tarafından satın alınan Valda markasından ayrılmıştır. Valda pastillerinin beş antiseptik bileşeni nane, okaliptüs, kekik, guaiak ağacı ve Landes çamıdır. Bu Valda pastilleri ayrıca beş molekülden oluşur: okaliptol, guaiacol, mentol, timol ve sıvı terpineol. Piyasada iki versiyonda satılmaktadır (50'lik kutularda) orijinal tatlı ve bu gün en çok satılan 1988'den beri şeker hastaları için üretilen şekersiz bir versiyon. Bileşim: arap zamkı, tatlandırıcılar: ksilitol ve sorbitol, gliserol, tatlandırıcılar: mentol (% 0,4) ve okaliptüs uçucu yağı (% 0,08), renklendiriciler: zerdeçal ve patent mavisi. Valda pastilinin rengi yeşildir, ancak daha hafif bir tada sahip kırmızı / roze versiyonu Valdouce Pastilles adı ile mevcuttur. 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU

  ŞAH DÖNEMİ İRAN ÇAY KUTUSU İran Malı Made in Iran Çay kutusu 10,5*13,5*12,5 cm boyutlarındadır.         Kapağında çay toplayan erkek işçi, yanlarında ise çay toplayan  kadın işçi resimleri olan, şah     dönemi  bayrağına ait aslan güneş ve taç armalı kutu. Aslan ve güneş simgesi gücü ve devamlılığı simgelemektedir. Kılıç zülfikara atıfta bulunmaktadır.

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr, TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU

TOFFİFEE A HAZELNUT İN CARAMEL WİTH NOUGAT AND CHOCOLATE 400 Gr TENEKE ŞEKERLEME VE ÇİKOLATA KUTUSU Alman malı Made in Germany      21,5*15*5cm boyutlarındadır. Kutunun kapağında kardan adam ile oynayan çocukların resmi ve ürünün adı Toffifee yazısı bulunmaktadır. Kutunun ön ve arka yüzünde fındıklı ürünün görseli ve Toffifee yazısı,  yanlarında ise ürünün adı Toffifee vardır. Altında ürünün adı olarak Toffifee, nugat ve çikolata ile karamelli kavrulmuş fındık, ürün görseli, ürünün içeriği, garanti yazısı, ithal eden Levpa Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin etiketi, 400 gram olduğu yazıları bulunmaktadır. Kutu yakın zamana aittir.                                                                                                                                                            1903'te August Storck, Werther’de şekerleme fabrikasını kurmuş ve sadece üç çalışanı ve bir tava kazanıyla başlamıştır. Üretimini kişisel olarak dolaşıp pazarlamıştır.İkinci Dünya Savaşı sonrasında yeniden

LADA NARODNİ PODNİK, TENEKE MALZEME KUTUSU

LADA NARODNİ PODNİK,  TENEKE MALZEME KUTUSU Çekoslavak malı Made in Czechoslovakia        15*7,5*4,5 cm boyutlarındadır. Yeşil renkli kutunun kapağında şirketin arması bulunmaktadır ve Lada Narodni Podnik (Ulusal Şirket), Made in Czechoslovakia yazılıdır. Kutu 1960 lara aittir.                                                                                    Lada Ulusal Şirket’i Çekoslavakya Sobeslav’da 1 Eylül 1919 da kurulmuştur. İkinci Dünya Savaşı sonrasında şirket büyümüş ve 1954 te Çekoslavakya’nın en büyük dikiş makinası fabrikası olmuştur. İlk zigzag makinanın üretimini gerçekleştirmiştir. 1960 larda fabrika 100.000 dikiş makinası üretmiştir. 1965 te Elitex ile birleşip bağımsızlığını kaybetmiştir ve 1972 de hükümet dikiş makinası üretimine son vermiştir. Bir dikiş makinesi fabrikası kurma fikri, Avusturya-Macaristan monarşisinin çöküşünden hemen sonra ortaya çıkmıştır. Savaştan önce Avusturya'nın başkentinde geçimini sağlayan birçok Çek, 1918'den sonra geri dönm